Parasolhoes
8,7/10 Klanttevredenheid 254
  • Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering
  • 14 dagen retourrecht
  • Top kwaliteit

De voordelen van acryl (dralon) als materiaal voor een parasol

De voordelen van acryl (dralon) als materiaal voor een parasol

We gaan de voordelen van acryl bespreken. Het eerste grote voordeel van acryl is dat het over een speciale laag beschikt. Deze synthetische laag kan bijna niet slijten en beschermt een parasol tegen vuil, water en invloeden van het weer. De kans op schimmel of verrotting wordt door deze speciale laag een stuk kleiner. Bent u benieuwd naar de andere voordelen  van een parasol van acryl? Lees snel verder en ontdek meer.

 

Wat is acryl?

Om te begrijpen welke voordelen acryl precies heeft is het leuk om te achterhalen wat acryl eigenlijk is. Hoe is het samengesteld? Uit welke materialen is acryl opgebouwd? Hoe is het  materiaal ontstaan?

Van nature beschikt acryl over een aantal eigenschappen en kenmerken. Bijzonder aan deze vezel is dat het op een speciale chemische manier is samengesteld, zo wordt de kwaliteit van het materiaal verzekerd en worden er verschillende voordelen bereikt. Acryl is hittebestendig tot 150 graden en kan warmte zelfs beter isoleren dan wol. Vocht zal niet tot nauwelijks worden opgenomen door acryl, de kans dat een parasoldoek van acryl verrot is dan ook zeer klein. Wanneer het geregend heeft zal acryl zeer snel drogen, ook dit heeft met de beperkte vochtopname te maken. Een andere  prettige eigenschap van acryl is de mate waarin het bestand is tegen zuur. Bijvoorbeeld wanneer er sprake van zure regen is zal  acryl daar geen schade door ondervinden. Acryl kan worden uitgerekt, tot acryl breekt kan het tot circa 40% worden uitgereikt. Vooral wanneer het hard waait is dit prettig. Acryl wordt gebruikt voor allerlei verschillende zaken. Naast parasoldoek wordt acryl ook gebruikt voor gordijnstof, kleding en zelfs imitatiebont.

parasolhoezen acryl

 

Voordelen van acryl voor parasoldoek

Waarschijnlijk krijgt u in de gaten wat de grote voordelen van acryl zijn. Toch zullen we ze hieronder nogmaals voor u opsommen. Op basis daarvan kunt u beslissen of u een parasol van acryl koopt.

 

  • Bestendig tegen het weer

Door de hoogwaardige samenstelling van acryl is het materiaal zeer weerbestendig. Dit heeft te maken met de opbouw van de vezels. Daardoor wordt de uv-straling tegengehouden, houd er echter wel rekening mee dat acryl langzaam kan verkleuren.  Uiteraard heeft dit te maken met de kwaliteit waarin u uw acryl parasol koopt. Daarnaast zijn  er merken die voor combinaties van verschillende materialen kiezen. Het toevoegen van een speciale coating of de vorm van een parasol kan bijvoorbeeld invloed hebben op de levensduur en kwaliteit.

 

  • Goed te onderhouden

Omdat parasols van acryl bijna geen water opnemen krijgt vuil geen kans om zich te hechten. Toch kan het zo zijn dat het weer na verloop van tijd invloed krijgt. Zo nu en dan is het dan ook belangrijk om uw parasol schoon te maken. Acryl is vrij glad en daardoor gemakkelijk schoon te maken met een doek en lauw water. Vuil zal gemakkelijk loslaten en verwijderd kunnen worden. Berg een parasol in de herfst en winter op, dan hoeft u minder aandacht aan onderhoud te besteden. Het is raadzaam om een parasolhoes te kopen wanneer u de levensduur van een parasol belangrijk vindt.

 

  • Kleine kans op verkleuring

Doordat er gebruik wordt gemaakt van synthetische materialen is de kans op verkleuring klein. De laatste jaren zijn veel merken bezig geweest met de optimalisatie  van de chemische samenstelling van acryl. Dit heeft geresulteerd in parasoldoeken die lastiger verkleuren dan bij natuurlijke materialen het geval is of bij traditionele polyester doeken. Ook dit zal per merk verschillen, veel merken combineren namelijk verschillende materialen of werken met een speciale coating. Daarnaast zal het bij de ene kleur meer opvallen dan bij de andere kleur wanneer er verkleuring optreedt. Denk aan een donkergrijze parasol, wanneer deze iets verkleurt zal dat nauwelijks opvallen. Wanneer u voor een gekleurde parasol kiest zal verkleuring sneller opvallen, een parasol kan er dan al snel vaal uitzien.

 

  • Leverbaar in zeer aansprekende kleuren

Met acryl kunt u allerlei kanten op. Wat betreft de kleur van deze parasols zijn er geen beperkingen! Dit heeft te maken met de chemische processen waarmee acryl vervaardigd is, productiebedrijven kunnen produceren in iedere gewenste kleur. Uiteraard zullen de meeste merk kiezen voor kleuren die bij de trend passen. Op dit moment ziet u veel grijs, zwart en bruintinten.

[wpdreams_ajaxsearchlite]