Parasolhoes
8,7/10 Klanttevredenheid 254
  • Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering
  • 14 dagen retourrecht
  • Top kwaliteit

Tips voor het kopen van een parasolhoes

Tips voor het kopen van een parasolhoes

Bij het kopen van een parasolhoes is het belangrijk om te weten voor welke parasol deze bedoeld is. Als een parasolhoes niet groot genoeg is, krijgt uw parasol immers onvoldoende bescherming. In dit artikel vindt u verschillende tips op een rij.
Parasolhoes

Noodzaak van een parasolhoes

Doordat de meeste parasols over weersbestendige materialen beschikken is het belangrijk om een parasolhoes te gebruiken. Met name voor bepaalde soorten polyester en natuurlijke materialen als textileen is het goed om bescherming te bieden.

Door een parasolhoes te gebruiken zal de levensduur van uw parasol toenemen. Uv-straling zal minder invloed hebben op uw parasol en uw parasol wordt beschermd tegen water en vuil. Ook wanneer uw parasol langdurig niet gebruikt wordt zal een parasolhoes voldoende beschermen. Zo voorkomt u verrotting en zal wanneer u uw parasol goed droog maakt ook schimmel niet meer voorkomen.

 

Verschillende soorten parasolhoezen

Parasols zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Het is belangrijk dat u een parasolhoes kiest waar een parasol in past. Controleer goed of het formaat van een parasolhoes strookt met de grootte van een parasol. Daarnaast dient u rekening te houden met het type. Zo zijn er specifieke beschermhoezen voor zweefparasols. Deze vindt u op  de zweefparasolhoes pagina. Ook zijn er speciale hoezen voor stokparasols.

We gebruiken daarvoor het onderstaande stappenplan:

  1. Allereerst is het belangrijk om een parasol op te meten of om het formaat van een parasol op te zoeken op de doos die is meegeleverd bij aankoop.
  2. Vervolgens zoekt u op hoe uw parasol heet.
  3. Nu is het tijd om een geschikte parasol te vinden. Als de parasolhoes een aantal centimeter langer of korter is maakt dat niet uit, probeer een maximale marge van 10 centimeter aan te houden.

 

Parasol opbergen en hoes op de juiste manier gebruiken

Wanneer u uw parasol met een hoes wilt beschermen is het belangrijk om een parasol op de juiste manier op te bergen. Is een parasol nat, laat uw parasol dan eerst drogen en berg hem daarna pas op. Wanneer u uw parasol nat opbergt is de kans groot dat er schimmel ontstaat en Is het mogelijk dat uw parasol zal verrotten. Naast het opbergen van een parasol is het belangrijk om uw parasol volledig in te klappen. Bij het opbergen van de parasol is het mogelijk dat de parasol beschadigd raakt als u dit niet op de juiste manier doet.

Parasol kiezen en passende hoes kopen

Als u nog geen parasol gekocht heeft en wanneer u een parasol en parasolhoes tegelijk gaat kopen is het verstandig om na te vragen welke parasol het best bij welke hoes past. Zo weet u zeker dat uw parasol in de parasolhoes past en kunt u uw parasol straks op een veilige manier opbergen. Heeft u geen parasolhoes? Dan kunt u eventueel een polyester zak gebruiken. Wij raden u echter aan om voor een speciale parasolhoes te kiezen, de stof die voor deze hoezen gebruikt wordt is namelijk ideaal voor buiten.

Juiste parasolhoes kopen

Parasolhoezen zijn er in tal van verschillende soorten. Het is belangrijk om te letten op het materiaal waarin de hoezen vervaardigd zijn. Wanneer er duurzaam polyester gebruikt is zal er sprake zijn van een ademende stof, op deze manier wordt condens voorkomen en krijgt vuil geen kans. Daarnaast zal uv-straling buiten de parasol blijven en weet u zeker dat uw parasol voldoende beschermd is.

U kunt kiezen voor een hoes waarmee u uw parasol buiten kunt laten staan en u kunt kiezen voor een hoes waarmee u uw parasol gemakkelijker kunt opbergen. Als u een parasolhoes voor buiten gebruikt is het belangrijk dat de hoes volledig om de parasol sluit. Zo weet u zeker dat regen en vuil geen kans krijgen. Vaak zit er onder onderkant van de parasolhoes een handig koordje om de hoes af te sluiten.

[wpdreams_ajaxsearchlite]