Parasolhoes
8,7/10 Klanttevredenheid 254
 • Laagste prijsgarantie
 • Snelle levering
 • 14 dagen retourrecht
 • Top kwaliteit

Een parasolhoes met stok, hoe en wat (voordelen en werking)

Een parasolhoes met stok, hoe en wat (voordelen en werking)


Heeft u een zweefparasol of tuinparasol die vrij hoog is? In dat geval is een parasolhoes met stok de uitkomst. Op deze manier kunt u uw hoes veel veiliger aanbrengen. De hoes lijkt op een soort tentstok die door de hoes gehaald wordt. Vooral voor een zweefparasol is dit handig. Op deze manier blijft de parasolhoes op zijn plaats bij het aanbrengen en hoeft u niet op een verhoging te gaan staan. Praktisch toch!
Parsolhoes stok

Werking van parasolhoes met stok

Het aanbrengen van een parasolhoes kan vrij onhandig zijn. Dit heeft te maken met het feit dat een parasol soms vrij lang is, zeker wanneer het om een zweefparasol gaat. Een normale parasolhoes kunt u dan ook alleen om de parasol krijgen als u op een verhoging gaat staan. Door een stok die in de hoes is aangebracht kunt u de hoes over het topje van de parasol trekken en de hoes vervolgens sluiten. Als u een iets grote parasol heeft is het dan ook handig om een parasolhoes met stok te kopen.

 

Voordelen van parasolhoes in het algemeen

Omdat een parasol vaak van textiel of samengesteld polyester is gemaakt kan het materiaal goed tegen weersinvloeden. Na langdurig te zijn blootgesteld aan uv-licht, regenwater en  en andere invloeden van de natuur,  kan het materiaal echter toch achteruit gaan. Zeker wanneer uw parasol langdurig buiten staat kan het vuil zich ophopen en gaat de kwaliteit achteruit. Ook kan er schimmel ontstaan of kan een parasol verkleuren. Met name wanneer u een vrij dure parasol heeft gekocht is het dan ook prettig om deze te beschermen met een parasolhoes. Aan een parasolhoes zitten verschillende voordelen:

 • U kunt een parasol op een nette manier opbergen.
 • Regenwater krijgt geen kans.
 • De zon heeft geen invloed op uw parasol.
 • Doordat uw parasol droog blijft zal er geen schimmel ontstaan.
 • Wanneer u uw parasol in de schuur of garage opslaat en er soms knaagdieren zijn.

 

Zeker wanneer u uw parasol meerdere jaren wilt gebruiken komt een parasolhoes van pas!  Zo weet u zeker dat u lang met uw parasol doet.

 

Voordelen van parasolhoes met stok

De voordelen van een parasolhoes met stok samengevat:

 • U heeft geen trapje of verhoging nodig om uw parasolhoes over de parasol heen te trekken.
 • Als u uw parasol wilt gebruiken is het gemakkelijker om de parasolhoes te verwijderen wanneer er een stok in de hoes zit. Trekken en duwen is verleden tijd!
 • Met name voor zweefparasols en hogere tuinparasols ideaal!

 Tot zover de voordelen van een parasolhoes met stok.

 

Juiste parasolhoes met stok kopen

Als u een parasolhoes gaat kopen is het belangrijk dat u voor het juiste formaat kiest. Kijk van tevoren welk formaat parasol u heeft en stem de hoes daarop af. Wanneer u een parasolhoes met stok nodig heeft is het namelijk belangrijk dat deze lang genoeg is, anders heeft het kopen van een parasolhoes met stok geen zin. Bij een te kleine stok zou u alsnog een trappetje nodig hebben of dient u op een verhoging te staan.

Wanneer u een parasolhoes koopt is het belangrijk om te letten op de materialen die gebruikt zijn. Kies bij voorkeur voor een parasolhoes waarbij gebruik gemaakt wordt van synthetische stoffen met ademende en waterbestendige eigenschappen. De kans op schimmel wordt daardoor een stuk kleiner en wanneer uw parasol nog een klein beetje vochtig is zal de kans groter zijn dat deze volledig droogt. Ook is het prettig wanneer het materiaal vrij licht is,  zo zal de parasolhoes gemakkelijker te verwijderen zijn. De meeste merken van parasolhoezen gebruiken een speciaal soort polyester om invulling te geven aan deze eigenschappen.

Als u een parasol koopt kunt u uw parasolhoes met stok het best in combinatie met uw parasol kopen. Veel leveranciers verkopen naast parasols namelijk ook bijbehorende hoezen. In dit geval is de kans het grootst dat u het juiste formaat koopt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]