Parasolhoes
8,7/10 Klanttevredenheid 254
  • Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering
  • 14 dagen retourrecht
  • Top kwaliteit

Op welke manier verzorg / onderhoud ik mijn parasol?

Op welke manier verzorg / onderhoud ik mijn parasol?

Vraagt u zich af op welke manier u onderhoud dient te plegen aan een parasol? In dit artikel gaan we daar dieper op in. Op deze manier kunt u langer met de parasol doen. Zeker wanneer het om een vrij dure parasol gaat is het immers prettig als u er lang van kunt genieten.

 

Onderhoud van een parasol

Parasols zijn er in verschillende soorten en maten. Wat betreft het onderhoud komt het echter heel vaak op ongeveer hetzelfde neer. Dit heeft te maken met de manier waarop de materialen van parasols tegenwoordig zijn samengesteld, want meestal wordt er een samenstelling van een aantal synthetische stoffen gebruikt. Doordat deze synthetische stoffen zeer glad zijn is het vrij gemakkelijk om een parasol te wassen en schoon te houden.  Uiteraard zijn parasols in verschillende soorten kwaliteiten leverbaar, ook de mate waarin er onderhoud benodigd is zal daardoor verschillen.

Naast het onderhoud is ook het bewaren en op de juiste manier plaatsen van een parasol belangrijk. Als er veel wind staat is het bijvoorbeeld van belang om een parasol in te klappen, zeker als het iets harder gaat waaien kan een parasol namelijk gemakkelijk omslaan. Gaat het regenen? Ook dan is het verstandig om een parasol in te klappen en op te bergen. Er zijn echter ook parasols die bestand zijn tegen het water en u buiten kunt laten staan als het regent. Dit heeft te maken met de synthetische samenstelling van de gebruikte stof. Wanneer u een natte parasol opbergt is het belangrijk om deze later uit te klappen en te laten drogen in de zon.  Als een natte parasol wordt opgeborgen is de kans namelijk groot dat er schimmel ontstaat.

Als u een parasol langdurig opbergt is het belangrijk dat deze volledig droog en vrij van vuil is. Zo krijgt het vuil geen kans om zich aan de parasol te hechten. Als u een parasol opbergt is het belangrijk om deze in een parasolhoes te stoppen. Ook als uw parasol is opgeborgen komt het materiaal op deze manier niet in aanraking met zon, regen, vuiligheid of knaagdieren die de stof aanvreten.

 

Kwaliteit van parasol en onderhoud

Wanneer u een parasol koopt is het belangrijk dat de kwaliteit in orde is. Als er bijvoorbeeld voor de juiste coating wordt gekozen is de kans kleiner dat er verrotting en schimmel optreedt. Kiest u voor polyester van een lage kwaliteit? Dan is het lastiger om een parasol  schoon te houden en zal ook de levensduur korter zijn. Dit heeft te maken met de stevigheid van materialen, de luchtigheid van het doek en de manier waarop het doek geverfd is.

Lees de gebruiksaanwijzing van een parasol om te zien welk onderhoud precies wordt aanbevolen. Vaak worden er een aantal tips gegeven en wordt er aangegeven hoe u een parasol kunt herstellen als er gebreken zijn. Gaat er iets kapot en valt dit binnen de garantie? Dan kunt u navraag bij de leverancier doen of aanspraak maken op de fabrieksgarantie van uw parasol. De meeste merken geven een standaard garantie van 2 jaar, bij sommige merken wordt er meer garantie gegeven. Wanneer er extra garantie gegeven wordt is de kwaliteit waarschijnlijk beter dan normaal. In dit soort gevallen wordt er polyester gebruikt met een speciale coating, dikker materiaal gebruikt of is de constructie beter dan normaal.

Parasol schoonmaken

Wanneer u uw parasol vaak gebruikt is het belangrijk om deze goed schoon te houden.  Omdat synthetische materialen zeer kwetsbaar zijn is het goed om dit met lauw water te doen en niet met chemische middelen. Met chemische middelen kunt u de materialen namelijk snel beschadigen. Dit heeft te maken met de zuurgraad van schoonmaakmiddelen, het materiaal kan daardoor verteren of verkleuren. Ook voor het schoonmaken van parasols worden vaak tips gegeven door de fabrikant. Meestal kunt u deze in de gebruiksaanwijzing van uw parasol vinden.

[wpdreams_ajaxsearchlite]